Над 100 ученици от Благоевград и областта се включиха в Четвъртото регионално състезание по География и Икономика – Благоевград 2017. Организатор и домакин на състезанието е Седмо СУ „Кузман Шапкарев“, а официален спонсор на събитието – Община Благоевград.

Географията е един от най-обичаните учебни предмети, които провокират учениците да търсят нови светове, да откриват красотата на Земята и да пътешестват по картата на света реално и виртуално. Чрез интерактивен формат на мултимедиен тест географи от 10 отбора в две възрастови групи показаха завидни познания за най-високите върхове, географската обвивка на Земята, екзотични места и забележителности. 

В първа възрастова група – 5-7 клас се състезаваха отбори от I Основно училище – „Св. Климент Охридски“ – гр. Сандански, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли, Осмо СУ „Арсени Костенцев“, ПМГ- „Сергей Корольов“, IV- то ОУ “Димчо Дебелянов“, Седмо СУ „Кузман Шапкарев“.

Във втора възрастова група 8-12 клас се включиха отбори от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, ПМГ- Благоевград, ПТГ „Никола Вапцаров“  – Благоевград, ПГИ „Иван Илиев“, ПГМЕТ – „Юри Гагарин“ – Петрич.

Отборът на  Благоевградска професионална гимназия получи не само подкрепата на своя ръководител Галина Трендафилова, но и на директора си – Антон Драгоев, който е и един от най-добрите учители по География и икономика в областта.

По регламент първото място се определя от броя на точките в мултимедийния тест и хепънинга, в който състезателите работят на място по макет, посочен в предварително изготвено задание. Прецизното жури от университетски преподаватели – доц. Русев и доц. Дреновски и старши експерта в РУО Благоевград Екатерина Текерска , включващо и учителите по География и Икономика – г-жа Алексова и г-жа Алмишева, определиха крайното класиране.

Над 100 ученици от Благоевград и областта се включиха в Четвъртото регионално състезание по География и Икономика – Благоевград 2017