11 – 17.11.2023 „Lycee Agricole La Bretoniere“

11 – 17.11.2023, трима преподаватели, заедно с двадесет ученици от VII СУ “Кузман Шапкарев” бяха в Париж, Франция, за да посетят училище „Lycee Agricole La Bretoniere“ по програмата Еразъм.

 Българските ученици останаха изключително впечатлени от посрещането и очаровани от френските деца, създадоха  нови познанства и успяха да обменят опит помежду си.

 Учениците от френското училище „Lycee Agricole La Bretoniere“ и техните преподаватели бяха подготвили игри и подаръци. В игрите учениците от VII СУ “Кузман Шапкарев” представиха завидни умения по английски език.  Те трябваше да свържат  изрази на френски език с английското им значение; Да посочат филмови цитати от кой филм са; Да дегустират със завързани очи сирена и колбаси и после да познаят картинките на съответната храна; Да отгатнат кой френски изпълнител изпълнява дадена песен; Да определят истина или неистина са представени пред тях различни факти за Франция.

През свободните дни разгледаха едни от най-известните забележителности. В Лувъра  учениците бяха впечатлени от изкуството през вековете. Във Версай се насладиха на прекрасните градини и огледалната зала, където са се провеждали всички балове по времето, в което е живял Наполеон. Айфеловата кула, Триумфалната арка, Шамс-Елизе, Елисейския дворец, градините на Трокадеро и Нотр Дам учениците разгледаха с екскурзовод, който разкри исторически факти за тях.