Училището, без което не можем!

СЕДМО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ – УЧИЛИЩЕ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ И ВСЕКИ УЧЕНИК!

Трудни са времената, в които живеем. Увлечени в борбата за насъщния, притиснати от неизвестността и несигурното утре забравяме за онази, другата храна, която е необходима за духа, която храни душата. Децата ни също носят своя кръст, лутат се, търсейки път, а ние, възрастните, често не можем да им помогнем. Не искам да влизам в полемиката с философите кое е по-важно – материалното или духовното. Но съм убедена в това, че училището трябва да върне на децата магическата сила на въображението, светлия порив към бъдещето, желанието да творят. И както винаги, когато сме в духовна криза, ние се обърнахме към онова, което е истинско и изначално .

Ние сме УЧИЛИЩЕ ПО РОДОЛЮБИЕ и българският език е наш приоритeт!

Искаш ли да усвоиш българския книжовен език? Включи се активно в празниците на словото. „Празници на словото“ е мащабна инициатива, включваща много и разнообразни мероприятия, посветени на 2 април – Международният  ден на детската книга, 23 април – Световният ден на книгата и авторското право и 24 май – Ден на славянската писменост и култура.  Мероприятията са съобразени с училищния план за дейности, насърчаващи и повишаващи грамотността на учениците във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

НИЕ СМЕ КЕМБРИДЖ УЧИЛИШЕ , КОЕТО УТВЪРЖДАВА ЛИДЕРИ! Два пъти училището печели награда“Училище за пример“ на Асоциацията на Кембридж училищата в България. През 2018г. училището печели първа награда на националното художествено-музикално състезание. За поредна година учениците от 7 СУ „К. Шапкарев“ участваха в националното състезание на Кембридж училищата в България. Повече виж тук

Ние сме ИТ училище и организираме уникално по рода си Националното състезание по информационни технологии. Патрон на състезанието е Еврокомисар Мария Габриел.

white futuristic background

Ние сме ГЛОБАЛНО УЧИЛИЩЕ и организираме Регионалното състезание по География и икономика

С него успяваме да открием широките врати на познанието за света, в който живеем!

Учениците съумяват:

  • да станат  гъвкави и адаптивни в различни ситуации
  • да се саморегулират и да се справят сами в ученето;
  • да правят екологични проекти;
  • да формулират смислени, обосновани, задълбочени и логични отговори;
  • да се чувстват значими за решаването на екологични проблеми.
  • да инициират групи на екоактивисти.

STEM училище – Фестивалът на природните науки и математиката;