Иновативно училище

По Национална програма “ Иновации в действие” учители и ученици от 7 СУ “ Кузман Шапкарев” гостуваха на Средно училище “ Екзарх Антим I”, гр. Казанлък. Други партньори на проекта бяха Средно училище “ Христо Ботев”, гр. Нова Загора и 27 Средно училище” Акад. Георги Караславов”, гр. София. Беше посетен училищния STEM център, както и наблюдавани иновативни интердисциплинарни уроци по проект Глобални цели- готови за действие” в 7 и 10 клас. Бяха обсъдени наблюдаваните иновации и споделени добри педагогически практики. Домакините и гостите посетиха заедно и Етнографския Комплекс “Дамасцена” и се насладиха на Долината на розите.

Със STEM център за откриватели, зони за релакс, станции за експерименти, роботи VII СУ „Кузман Шапкарев” въвежда нов образователен модел (ВИДЕО) | Вестник СТРУМА (struma.bg)

В изцяло нова учебна среда – с иновативни технологии и софтуерни решения, условия за модерно дигитално образование, използване на интерактивни форми на обучение, благоевградското VII СУ „Кузман Шапкарев” ще подготвя учениците за професиите на бъдещето. Това става възможно, след като от най-голямото средно училище в областта кандидатстват по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда”, а проектът, чийто автор е директорът на VII СУ д-р Лилия Стоянова, е одобрен за финансиране в размер на 300 хил. лв. Зад безспорния успех стоят д-р Стоянова и на екип архитекти в лицето на арх. инж. Димитрина Митрева, Теодора Аймалиева, графичните дизайнери Иван Митов, Александър Митов, специалисти в областта на мебелното обзавеждане и в подбора на технологично оборудване от последно поколение – техника и специализирани софтуери. още