Едно училище на 50!

Информационните технологии ни подсказваха, че те са нашият правилен избор и направихме най-голямото състезание в страната, което вече 15 години държи своя висок стандарт с партньори от 5 университета. Дадохме им сила, но загубихме най-привлекателният профил и единствен в региона – География. Избрахме завинаги да остане в историята ни и учебния план, поне като профилиращ предмет и му дадохме сила с Географското състезание. Станахме ГЛОБАЛНО УЧИЛИЩЕ – С ПОГЛЕД ДАЛЕЧ В ХОРИЗОНТА, В КОЙТО НЕ ПРОСТО ОТКРИВАМЕ ГЛОБАЛНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА ВРЕМЕТО И КЛИМАТА, А ТЪРСИМ РЕШЕНИЯ!

Отоврихме очите си чрез чуждите езици! Осъзнахме, че свободният дух сваля бариери и езикът е богатството, което никой друг не може да ти подари. Само за година, а тя беше 2014 та, се превърнахме в „Училище за пример“ на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. През следващата 2015 наградата „Училище за пример“ бе отново наша. ДНЕС СМЕ КЕЙМБРИДЖ УЧИЛИШЕ , КОЕТО УТВЪРЖДАВА ЛИДЕРИ! (плаката на Кеймридж)

Като първото „Училище на годината“ в Благоевград, понесохме гордо знамето, защото те, учениците и учителите го заслужаваха, а то – училището продължи да се бори отново сред първите и така още две поредни години. Станахме и три пъти „Училище на годината в Пиринско“, но осъзнахме едно – наградата е отговорност. Много години делят човека от усилията за докосване до целта и успеха. Наградите са резултат от опита, трупан с години, но те насърчават самооценката и затова всеки се стреми към тях.

Затова потърсихме място за всяко дете и всеки ученик.

Припознахме се като УЧИЛИЩЕ ПО РОДОЛЮБИЕ И ИЗГРАДИХМЕ НЕВЕРОЯТНИЯ КЪТ „ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ“, А ПРАЗНИЦИТЕ НА СЛОВОТО НИ ПОКАЗВАХА, ЧЕ „ПЕРОТО ВИНАГИ Е БИЛО ПО-СИЛНО ОТ МЕЧА“ и поддържаха искрата на българщината, завещана ни от нашия патрон: „ОБИЧАЙТЕ БЪЛГАРИЯ! ПАЗЕТЕ БЪЛГАРЩИНАТА!”

 ДНЕС СМЕ ИНОВИВНО УЧИЛИЩЕ! ДНЕС СМЕ СТЕМ УЧИЛИЩЕ! НЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ С ДРУГИТЕ! Не се страхуваме да експериментираме, да опитваме, дори да грешим!

Стремим се нашите ученици: Да овладеят широк обем от знания в областта на всички науки; Да формулират смислени, обосновани, задълбочени и логични отговори; Да бъдат мотивирани и активни; Да правят изследвания, анализи и да обобщават изводи; Да мислят критично и да осмислят връзките между науките, теория и практика.

Училище на шампиони сме – с дух на борци и много победи на спортните таланти в прекрасна среда!

Превърнахме се В ХУМАННО УЧИЛИЩЕ, ЗА ДА ВЪЗПИТАМЕ ХОРА! Защото, както казва дядо Кузман

„Щастие без честност няма!“

Прегърнахме децата, за да ги надарим не само с ум и разум, но и с чувства! И децата, и възрастните грешат и се терзаят, но трябва да осъзнаят, че само онзи, който мисли за целият свят, може да победи пречките в себе си. Нужни са постоянство и труд, упоритост и действеност! Нужно е ГОЛЯМО СЪРЦЕ! СЪРЦЕТО НА ДАНКО!

Днес със сърцето си Ви казвам, БЛАГОДАРЯ, СКЪПИ КОЛЕГИ – от миналото, настоящето, от вчера и днес!

 ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ВАС ЗА ГРИЖИТЕ, ЗА ОБИЧТА, ОТДАДЕНОСТТА И ТРУДА, С КОИТО ОСТАВЯТЕ ТРАЕН ОТПЕЧАТЪК В ИСТОРИЯТА НА ЛЮБИМОТО УЧИЛИЩЕ!

ДНЕС СМЕ ПРОСТО СЕДМО УЧИЛИЩЕ!

УЧИЛИЩЕТО БЕЗ КОЕТО НЕ МОЖЕМ!

Днес ЗНАНИЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В ПОЗНАНИЕ, и сме готови да осъзнаем истинската цена на опита, без който е невъзможно да се продължи напред. ДНЕС ЗНАНИЕТО Е СИЛА!

И пак към мъдрите слова на Колю Фичето:

„ПРАВЕТЕ, СТРУВАЙТЕ, ОСТАВЕТЕ ПО НЕЩО!!!“

Това оставяме на 50 години!

Знаем обаче, че никога не можем да постигнем съвършенството, защото най-доброто ни предстои!