БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ, СКЪПИ РОДИТЕЛИ!Днес не е 15-ти, днес е един слънчев пролетен ден, в който Китай не иска новият корона вирус да се нарича „вирусът от Ухан“, а италианците пеят по балконите, за да победят  със силен дух заразата. Южна Корея налага огромни глоби за нарушенията на карантината, а България изпреварва с мерките си редица развити страни.

ДНЕС Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, в което преосмисляме ценностите си и пренареждаме приоритетите си! Днес е време, в което повече от всякога ВЯРАТА, ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО ни дава сили да преодолеем едно от най-страшните изпитания за цялото човечество! Време, в което БЛАГОСЛОВИЯТА НА ПАПАТА РАЗКЪСА МРАКА с молитвата: „ГОСПОДИ, НЕ НИ ОСТАВЯЙ НА ПРОИЗВОЛА НА БУРЯТА!“.  В тази вечер погледът на цял свят бе отправен към един празен и мокър от дъжда площад „Свети Петър“, обгърнат от една тишина, в която отекваха милионите молитви и всеобщата нужда от НАДЕЖДА. В сърцето ни отеква още треперещият глас на Светият отец – папа Франциск, пред дървеното Разпятие, спасило Рим от голямата чума през 1522 г.: „СЪБУДИ СЕ ГОСПОДИ!“

СВЕТЪТ СПРЯ! „Непрогледна тъмнина се спусна над нашите площади, улици и градове. Тя превзе нашия живот, изпълвайки всичко с оглушителна тишина и тежка празнота, която спира всичко, преминавайки покрай нас. УПЛАШЕНИ И ИЗГУБЕНИ СМЕ“!

 Това е безкрайно объркващо и налага редица ограничения. Не е реалистично да очакваме обичайния ритъм на работа и учене, както и същите резултати, но Вие, РОДИТЕЛИ, не спряхте да Вярвате в НАС, да ни помагате и подкрепяте!

СКЪПИ РОДИТЕЛИ, ДНЕС СМЕ ЗАЕДНО! В един нов свят на виртуална реалност! Заедно сме в мислите и молитвите си – да сме здрави и да преживеем кризата. Заедно сме пред екрана на компютъра, подкрепяйки ентусиазма на децата, да се справят с предизвикателството на новите методи на преподаване и учене. Заедно разучаваме платформи, заедно споделяме уроци и пишем домашни. Заедно очакваме камерата, за да се зърнем, макар и далече.

Ние, учителите, натоварихме плещите си с нови платформи, с нови виртуални библиотеки, но не се оплакваме. Така потиснахме страха. Страхът от болестта, но и страха от провала. Страхът пред нацията, която е готова да ни линчува, ако годината се окаже провал. НО ВИЕ, РОДИТЕЛИ, НЕ НИ ОСТАВИХТЕ САМИ в това тежко изпитание! Вие заедно с нас поехте по пътя на дигиталното образование и  ЕЛЕКТРОННАТА РЕВОЛЮЦИЯ, в името на една едничка победа – образованието и успехът на нашите деца! За всички нас бе необходима една нова настройка – да живеем и работим в сянката на глобалната пандемия. ЗА ДА ГИ ОПАЗИМ ЗДРАВИ!

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ, СКЪПИ РОДИТЕЛИ!

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ВАС!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

УЧИТЕЛИТЕ НА СЕДМО СУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“- БЛАГОЕВГРАД

ЛИЛИЯ СТОЯНОВА – ДИРЕКТОР