НАД 80 УЧЕНИЦИ ОТ СЕДМО СОУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ СЪС СЕРТИФИКАТИ ОТ МАЙКРОСОФТ


Над 80 ученици от УЧИЛИЩЕТО НА ГОДИНАТА изкараха първите сертификати от IT Academy  Microsoft след успешно положени изпити. Това са само първите стъпки в платформата за обучение по продуктите на компанията и до нея имат достъп всички акредитирани учебни заведения, каквото е и Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград. На този етап най-смелите ученици започнаха полагането на безплатните изпити, след които получават по електронен път своите сертификати. Училището е закупило 40 сертификата за придобиване на първите дипломи „SPECIALIST“ по програмата на Microsoft. Следващите нива са „EKSPERT“и „MASTER“. Възможност за получаване на първите, безплатни за тях дипломи, ще получат учениците от профил „Технологичен“ /информационни технологии с английски език/ след 7 клас, какъвто осъществява училището вече в продължение на 16 години, както и тези след 8-ми, отново със засилено изучаване на география, информационни технологии, английски език и история. За външни лица дипломите струват 40 долара, а полагането на изпитите става след преминато обучение при обучените за целта учители по информационни технологии в училището. За сега най-активно с обучението на учениците и полагането на изпитите се е заела г-жа Камелия Шуманова.
 Като първостепенно условие за успешното справяне с изпитите е доброто владеене на английски език, за което дава възможност засиленото изучаване в училището от първи клас. От следващата учебна година учениците още от първи клас ще имат възможността да се обучават по системата на CAMBRIDGE, като освен Microsoft училище, Седмо СОУ се вписа и в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. За успешното обучение не отдавна училището изгради модерни кабинети с терминални решения висок клас.
Освен допълнителните сертификати от Майкрософт, обучените ученици получават и сериозна подготовка за Националното състезание по информационни технологии, на което училището е организатор и домакин. С признаването на резултатите от състезанието вече учениците получават възможност за прием без изпит в редица висши училища, които обучават студенти в областта на информационните технологии и компютърните системи. Ежегодно ученикът, положил изпитите с най-висок брой точки в България, получава като награда едноседмична визита в Щатите, по покана на Президента на Майкрософт. Миналата година за страната на големите възможности се отправи ученичка от Бургас, изкарала 980 точки на изпита.

 

 

 

 

.

За ученика

Учебна дейност

Седмично разписание

Консултации с ученици

Консултации с родители

Униформи

Държавни зрелости изпити

Външно оценяване

Олимпиади

Учебници

Ваканции

Образователни сайтове

Обучение в чужбина

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player